------------------------
1.Which of the following words contains three syllables (音节)?
A.ignore /ɪɡˈnɔː(r)/
B.outdoors /ˌaʊtˈdɔːz/
C.disadvantage /ˌdɪsədˈvɑːntɪdʒ/
D.recognize /ˈrekəɡnaɪz/
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['D']
解析:
A和B中有2个音节/ɪɡ|ˈnɔː(r)/ /ˌaʊtˈ|dɔːz/;C中有四个音节/ˌdɪs|əd|ˈvɑːn|tɪdʒ/;D中有三个音节/ˈre|kəɡ|naɪz/。
省流:[['D']]
------------------------
------------------------
2.Which of the following words is a compound word?
A.suffer
B.moonlight
C.inactive
D.writer
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['B']
解析:moonlight是由moon和light合成的词,表示“月光”。inactive为active的派生词,writer为write的派生词。
省流:[['B']]
------------------------
------------------------
3.Which of the following words is a derivative (派生词)?
A.German
B.highway
C.apartment
D.vocabulary
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['C']
解析:apartment是由apart加词根ment构成的派生词。highway是合成词,由high和way合成的词,表示“公路,交通要道”。
省流:[['C']]
------------------------
------------------------
4.Write down the phrases according to the phonetic symbols.
1 /meɪkəˈmes/
2 /ɪnəˈrəʊ/
3 /drɒˈbaɪ/
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['make a mess
', 'in a row', 'drop by']
解析:本题考查的是连读和失爆,第一题中辅音k和元音ə连读;第二题中辅音n和元音ə连读;第三题中辅音p遇到b失爆。
省流:[['make a mess
', 'in a row', 'drop by']]
------------------------
------------------------
5.It is 1 (possible) for me to be there before eight. My class lasts until eight.
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['impossible
']
解析:根据句意“在8点之前到达对我来说是________。我的课会持续到8点。”可知,应该要填“不可能的”。结合构词法知识,可知加前缀im-可表否定,故填impossible。
省流:[['impossible
']]
------------------------
------------------------
6.Madagascar is the most 1 (fascinate) place I have ever been to.
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['fascinating
']
解析:句意:马达加斯加是我去过的最迷人的地方。结合句意,可知此处应使用fascinate的形容词表示“迷人的”。故填fascinating。
省流:[['fascinating
']]
------------------------
------------------------
7.Inception (盗梦空间) is a popular science fiction 1 (thrill) among teenagers.
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['thriller
']
解析:句意:《盗梦空间》是很受青少年喜欢的科幻惊悚片。结合句意,可知此处应使用thrill的名词形式,表示“惊悚电影”。故填thriller。
省流:[['thriller
']]
------------------------
------------------------
Today is National Superhero Day, according to the Marvel universe. But the everyday heroes covered by Newsweek don’t wear capes (斗篷) or feature in Marvel films.
National Superhero Day is so popular after the Twitter page for Vought International posted an image of the Soldier Boy character in a World War II uniform. According to the fictional story, a 1945 order was drafted to make April 28 “Soldier Boy Day”, but the character changed it to “Nationa1 Superhero Day”.
In reality, the annual occasion was created by Marvel Comics employees in 1995 to celebrate real heroes. Newsweek has covered all manner of everyday heroes over the years, with many of them on the small screen.
===================================
1.Why was a 1945 order drafted according to the fictional story?
A.To celebrate real heroes.
B.To advertise the Marvel Comics.
C.To make April 28 a Soldier Boy day.
D.To introduce the National Superhero Day.
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['C']
解析:细节理解题。根据第二段第二句话According to the fictional story, a 1945 order was drafted to make April 28 “Soldier Boy Day”, but the character changed it to“National Superhero Day”(根据这个虚构的故事,1945年起草了一项命令,将4月28日定为“士兵节”,但这个角色把它改成了“全国超级英雄日”)可知虚构故事中,1945年起草的命令是为了确立“士兵男孩日”。故选C。
===================================
2.What is the text type?
A.A book review.
B.A news report.
C.A hero’s story.
D.A diary entry.
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['B']
解析:推理判断题。根据文章第一段Today is National Superhero Day, according to the Marvel universe. But the everyday heroes covered by Newsweek don’t wear capes (斗篷) or feature in Marvel films(根据漫威宇宙的说法,今天是国家超级英雄日。但《新闻周刊》所报道的日常英雄并不穿斗篷或出现在漫威电影中)可知文章的时效性很强,符合新闻报道的特征。以及《新闻周刊》直接提示我们文章体裁;第三段最后一句Newsweek has covered all manner of everyday heroes over the years, with many of them on the small screen(这些年来,《新闻周刊》报道了各种各样的日常英雄,其中许多都在电视上出现过)也可知该文章是一篇新闻报道。故选B。
省流:[['C'], ['B']]
------------------------
------------------------
Bournemouth in Dorset has always been my favourite seaside town. When I was growing up, Mum and Dad didn’t have much money, but they’d saved enough for a few days in Bournemouth. I was four years old at the time. I don’t actually remember much about the trip, apart from being devastated (极为忧伤的) when we had to leave. Mum said I fell in love with the place and insisted on waving goodbye to the sea when it was time to go. So I grew up believing Bournemouth was a wonderful place.
Forty years on, my wife and I returned for a week’s break. I was nervous, wondering if I’d be able to bring back that delight I’d felt as a child. I needn’t have worried. We had a fantastic time. It helped that the British weather had decided to provide us with high temperatures and plenty of sun. But it was Bournemouth that kept me spellbound, making me feel like a child again.
Bournemouth and its neighbour, Boscombe, are always busy, alive with chatter, music and other lively sounds. But as we stepped into Boscombe Chine Gardens, all the noise faded away. A sense of peace spread through us as we walked along the paths, delighting in the squirrels climbing up and down the trees and the bright colours of the pretty plants.
One morning, we made a short trip to Poole Quay and took the ferry to Brownsea Island. Owned by the National Trust, it’s a feast for the eyes, from its mock (模拟的) Tudor entrance, to the many peacocks walking around, to the magnificent views of the sun sparkling on the shining waters and boats bobbing (上下浮动) up and down, seen from the island’s highest point.
Before we knew it, it was time to return home but not before waving goodbye to the sea.
===================================
1.What made the author feel nervous?
A.The fear of losing childhood memories.
B.The change of the environment.
C.The uncertainty of being as happy as he was.
D.The high temperatures and sunshine.
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['C']
解析:细节理解题。根据第二段中I was nervous, wondering if I’d be able to bring back that delight I’d felt as a child(我很紧张,想知道我是否能够找回小时候的快乐)可知因为作者害怕在这趟旅行中找不到童年时候在那里的快乐,所以有点紧张。故选C。
===================================
2.What is the text mainly about?
A.Saying goodbye to Bournemouth.
B.Working in a wonderful place.
C.An unforgettable childhood story.
D.Revisiting a childhood favorite.
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['D']
解析:主旨大意题。文章第一段第一句提到Bournemouth in Dorset has always been my favourite seaside town(多塞特郡的伯恩茅斯一直是我最喜欢的海滨城市)第二段首句Forty years on, my wife and I returned for a week's break(40年过去了,我和妻子回来休息一周)以及最后一句But it was Bournemouth that kept me spellbound, making me feel like a child again(但伯恩茅斯让我如痴如醉,让我觉得自己又像个孩子)同时在第三四段中都提到了作者在Bournemouth小镇上度假时开心的状态,由此判断本文讲述了作者和妻子重游了自己童年很喜欢的地方。故选D。
省流:[['C'], ['D']]
------------------------