------------------------
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Plastic-Eating Worms
Humans produce more than 300 million tons of plastic every year. Almost half of that ends up in landfills (垃圾填埋场), and up to 12 million tons pollute the oceans. So far there is no effective way to get rid of it, but a new study suggests an answer may lie in the stomachs of some hungry wax (蜡) worms.
Researchers in Spain and England recently found that some wax worms can break down polyethylene (聚乙烯), which accounts for 40% of plastics. The team did an experiment by leaving 100 wax worms on a polyethylene shopping bag for 12 hours, and the worms broke down about 92 mg, almost 3% of it. Their findings were published in Current Biology.
Federica Bertocchini, co-author of the study, says the worms’ ability to break down their everyday food—beeswax—also allows them to break down plastic. “Wax is a complex thing, but the basic bond in polyethylene is there as well,”she explains. “The wax worm developed a method or system to break this bond.”
Jennifer DeBruyn, a microbiologist at the University of Tennessee, says it is not surprising that such worms can break down polyethylene. But compared with previous studies, she finds the speed of breaking down in this one exciting. The next step, DeBruyn says, will be to identify (明确) the cause of the breakdown.
===================================
1.How does the writer explain the experiment?
A.By giving an example.
B.By giving a definition.
C.By listing data.
D.By making comparisons.
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['C']
解析:【细节理解题】根据第二段The team did an experiment by leaving 100 wax worms on a polyethylene shopping bag for 12 hours, and the worms broke down about 92 mg, almost 3% of it(该团队做了一项实验,将100只蜡虫放在聚乙烯购物袋上12小时,蠕虫分解了大约92毫克,几乎是其中的3%)可知,作者通过列举实验数据来解释这个实验的,故选C。
===================================
2.What is the main purpose of the passage?
A.To explain a study method on worms.
B.To introduce the diet of a special worm.
C.To present a way to break down plastics.
D.To propose new means to keep eco-balance.
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['C']
解析:【推理判断题】根据文章内容可知,本文主要讲述了一项新的研究发现一种可以吃塑料的虫子,因此作者的写作目的是为我们陈述一种解决塑料污染的新途径。
省流:[['C'], ['C']]
------------------------