------------------------
Read the passage and answer the following questions.
Is exploring space a waste of time and money?

 Countries around the globe are spending billions of dollars and lots of time on various space missions, whether to Mars or other planets much further away. Some people argue that we should stop wasting time and money exploring space. Instead, we should feed the world’s poor and find immediate solutions to other problems, such as pollution and fatal diseases. However, others feel this is a shallow view which fails to realise how exploring space helps us.
 Firstly, exploring space has already made a difference in the fight against world hunger. It has directly resulted in the many satellites that now orbit Earth. A number of the satellites record data on land and weather patterns. Then the data is transmitted to scientists on Earth. After careful analysis, the scientists can provide useful recommendations and advice for farmers. As a result, space-based science has helped farming in its efforts to grow enough food to feed Earth’s increasing population.
 Besides, space exploration has already promoted technological improvements that benefit us all. High-end products around the world are made to a higher standard now because of advanced technology which was first created to meet the requirements for space exploration. For example, space technologies have helped the research and development of different types of new material. They have also helped companies make better heart monitors and other machines that doctors regularly use. Today, space technologies are widely used in all kinds of industries, and everyday products such as GPS, memory foam pillows, and smartphone cameras are changing our lives.
 In closing, exploring space provides the world with many different benefits. Therefore, it should continue so as to provide new and better solutions to people's short-term and long-term problems.



===================================
1.What is the writer’s attitude towards the topic?

A.Positive.
B.Negative.
C.Indifferent.
D.Neutral (中立的).
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['A']
解析:
根据文章主体段部分的两个Topic sentences以及最后一段的总结句“In closing, exploring space provides the world with many different benefits.”可知作者认为探索宇宙有很多好处,对于探索宇宙是持积极态度的。故选A

===================================
2.How does the writer support the second argument?

A.By listing facts and data.
B.By giving examples.
C.By using quotations.
D.By making comparisons.
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['B']
解析:
原文第三段对应作者的第二论点,根据第三段中的“For example, space technologies have helped the research and development of different types of new material.”可知作者利用了举例子的论证手法。故选B

省流:[['A'], ['B']]
------------------------