------------------------
Read the story and finish the exercises.
The Brownlee brothers have been doing triathlons (铁人三项) since they were children. “Obviously, when your older brother is doing it, you think it’s a cool thing to do,” says Jonny. Alistair says that they encourage each other as much as they can when they train. Despite arguments over “stupid things” now and then, Alistair agrees that having a brother is an advantage.
It was the final part of the 2016 World Triathlon Series (世界铁人三项系列赛) in Mexico. With just 700 meters to go, Alistair Brownlee was in third place and his younger brother, Jonny, was in the lead. Alistair pushed himself towards the finish line, but as he came round the corner, he saw his brother about to fall onto the track (跑道). Alistair had to choose-brotherly love, or a chance to win the race?
For Alistair, the choice was clear. ____________________________________________________
===================================
1.Can you think of some adjectives to describe the relationship between the Brownlee brothers?
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['good, close, harmonious, etc
']
解析:根据原文中的描述,Alistair says that they encourage each other as much as they can when they train. Despite arguments over “stupid things” now and then, Alistair agrees that having a brother is an advantage(Alistair说他们在训练的时候尽可能多地互相鼓励。尽管时不时地会因为一些“愚蠢的事情”争吵,他还是认为有个兄弟是优势)可以看出,兄弟之间的感情非常好,非常近。
===================================
2.Can you try to use one or two sentences to summarize the plot in the 2nd paragraph?
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['In the final part of one race, Jonny was about to fall and Alistair was near him.
']
解析:第二段中主要讲述了在2016年世界铁人三项系列赛的决赛快要结束的时候,Jonny和Alistair都处于领先位置。但在冲刺的时候,Alistair看到Jonny快要摔倒到跑道上了。
===================================
3.What choice would Alistair make in your opinion? Why?
++++++++++++++++++++++++++
正确答案: ['Alistair would choose to help his brother win the race. Because from the 1st paragraph we can know that the brothers usually encourage and support each other.
']
解析:根据前两段的描述我们可以看出,兄弟之间的感情非常好,一起训练一起参加比赛,互相鼓励,由此可知,在兄弟出现危机的时候,Alistair一定会选择帮助他赢得比赛。
省流:[['good, close, harmonious, etc
'], ['In the final part of one race, Jonny was about to fall and Alistair was near him.
'], ['Alistair would choose to help his brother win the race. Because from the 1st paragraph we can know that the brothers usually encourage and support each other.
']]
------------------------